Plaje și soare

Atena, regina istoriei europene (FOTO)

Grecia este tara mea preferata. Soare, plaja, miros de portocali infloriti, frappe-ul foarte bun, si cunoscutul ghiros, toate acestea ma fac sa iubesc aceasta tara frumoasa, care are in spate o istorie de-a dreptul fabuloasa. Din acest motiv, ori de cate ori am ocazia trag o fuga scurta pana in Atena sau imprejurimi.
Ultima oara am fost in mai 2015. Am preferat aceasta luna pentru mirosul inconfundabil de portocali infloriti, care aduce mult cu mirosul de iasomie. O adevarata placere sa mergi pe strazile Atenei si sa simti mireasma florilor de portocali. Interesant este faptul ca in aceasta perioada poti sa vezi in acelasi timp portocali si cu fruct, si cu floare.
Cum da caldura, terasele din Atena se aglomereaza. De pe mesele frumos asezate nu lipsesc frappe-urile, care nu pot fi comparate absolut deloc cu cele vandute in Romania. La taverne, mirosul de ghiros(un fel de shaorma numai ca este mult mai bun) te face sa intri si sa comanzi unul, mai ales ca pretul este undeva la 2 euro, adica mai putin decat costa o shaorma la noi in Romania.
Insa, Atena si in special Grecia este renumita pentru incarcatura istorica. Din acest motiv strazile din centrul Atenei, vorbim aici de Sintagma, Monastiraki sau Plaka, sunt pline de turisti straini care vin sa vada celebrul Acropolis.
Astfel, daca ajungeti pe plajele din Grecia, nu uitati sa dati o fuga si prin Atena, mai ales ca tur-operatorii pun la dispozitie astfel de pachete turistice cu excursii de o zi in capitala Eladei.
Primul popas sa il faceti la Parlamentul Greciei, unde puteti admira soldatii din garda care pazeste cladirea. Apoi, mergeti la Stadium Olympic. Nu trebuie sa ratati Acropolis, sau o plimbare pe stradutele inguste din Monastiraki, unde comerciantii te ademenesc cu suveniruri, care sincer sa fiu sunt destul de scumpe. Insa, pentru amintiri dragi, turistii nu se uita la bani.
Daca aveti timp, trageti o fuga pana la plajele de langa Atena, unde puteti ajunge cu un mic trenulet, un fel de tramvai rapid care strabate litoralul dintr-o parte in alta.
O alta atractie turistica a Atenei este biserica de pe muntele Likavitos.De aici, poate fi admirata toata Atena, de jur imprejur. Cel mai frumos este sa urci noaptea. O sa ai o priveliste de neuitat!
Daca vreti sa cumparati lucruri mai ieftine, mergeti in cartierul Omonia, unde totul se negociaza.
De tinut minte este si faptul ca in Grecia aproape zilnic sunt organizate proteste de strada, asa ca sa nu vi se para ciudat cand vedeti grupuri de oameni adunati pe strazi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *