Plaje și soare

Bulgaria vrea să atragă turiștii pe litoral cu șezlonguri și umbrele oferite gratis. Cum va fi pe litoralul românesc?

Șezlonguri și umbrele oferite gratis

Cel puțin 23 de plaje de pe litoralul bulgăresc vor oferi umbrele și șezlonguri gratis, iar celelalte vor reduce tarifele cu 50%, a anunțat Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, informează BNR.bg.  De cealaltă parte, așteptăm și variantele autorităților române.  Cum au de gând să stimuleze turiștii să aleagă litoralul românesc?  Un lucru este sigur, românii vor putea merge la plajă după 1 iunie, doar dacă vor sta pe șezlong. Nu mai este permis statul pe prosop sau cearșaf.  Rămâne de văzut prețurile pe care le vor cere administratorii plajelor pentru șezlonguri și umbrele.

„Este foarte important să oferim produse de calitate și să protejăm sănătatea oamenilor. Una dintre principalele măsuri introduse este reducerea prețurilor la umbrele și șezlonguri. Potrivit legii, prețurile trebuie să fie cu 50% mai mici”, a adăugat ministrul.

Conform DIGI24, există 57 de spații concesionate și 75 de spații închiriate pe plajele de pe litoralul bulgăresc. Șezlongurile și umbrelele pe 23 din cele 132 de plaje care au contracte încheiate cu autoritățile vor fi gratuite, iar celelalte vor percepe tarife între 1 și 5 leva (0,5-2,5 euro).

În stațiunea Nisipurile de Aur, accesoriile de plajă vor costa 2 leva, în Sunny Beach vor costa 4 leva, în Albena 1 leva, în Balcic 1,5 leva și în Sozopol între 3 și 5 leva.

Toți concesionarii plajelor sunt obligați să ofere o reducere de 50% la accesoriile de plajă, iar cei care nu respectă aceste cerințe riscă amenzi de până la 50.000 leva (25.000 de euro). Pentru abateri repetate, amenda atinge 100.000 leva (50.000 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *