Informații și ponturi

Curiozitati despre Barcelona

Barcelona este, fara doar si poate, un oras vesel si frumos colorat. Aceste calitati se datoreaza, in mare parte, artei celebrului Gaudi. Desigur, pot fi spuse multe lucruri interesante despre acest oras. Am ales, mai jos, 10 dintre ele.

Originile Barcelonei nu sunt cu exactitate cunoscute. Anumite legende povestesc ca orasul a fost intemeiat de catre Hercule, cu multa vreme inaintea Romei. Alte voci afirma ca orasul ar fi luat nastere cu ajutorul lui Hamiclar Barca, un vestit conducator cartaginez.
au aparut dupa anii ’90. Din aceasta cauza, numarul celor care vizitau orasul in acele vremuri era considerabil mai mic decat cel al turistilor de astazi. Jocurile Olimpice de vara din 1992 au marcat inceputul unei noi ere pentru turismul spaniol. Cu acel prilej, autoritatile au inceput sa conceapa noi strategii pentru a atrage turistii. Daca sunteti iubitor de soare si lenevit pe plaja, Barcelona este locul perfect.
Barcelona ocupa un loc funtas in topul oraselor cu cel mai periculos trafic rutier. Statisticile mentioneaza ca in acest oras are loc un accident de masina la fiecare minut jumate.
Cel mai popular muzeu din Barcelona este, de departe, muzeul lui Picasso. Acesta gazduieste cea mai ampla colectie de opere ale pictorului. Daca vizitati locul cu copiii, nu garantam insa ca vor fi intr-atat de impresionati incat sa-si ridice nasucurile din smartphone-uri.
Daca alegeti sa vizitati orasul in scop cultural, cele mai bune perioade sunt aprilie-mai si septembrie-octombrie. Atunci, este mai ieftina comparativ cu restul anului. In plus, vremea este extrem de agreabila, un detaliu important, daca ne gandim ca niciun turist nu vrea sa surprinda, in fotografiile de vacanta, niste ‘’superbe’’ baltoace si un cer mohorat.
Cartierul Gotic sau ‘’Barrio Gotico’’ se afla in topul celor mai bine pastrate cartiere medievale europene. Daca ai spirit de aventura si esti genul de persoana care sta intr-un loc doar fortat de imprejurari, zona te va fascina. Si asta cu atat mai mult cu cat nu se incadreaza in tiparul arhitectural al orasului.
Sarbatoarea Fecioarei de la Merce aduna anual zeci de mii de turisti care iau cu asalt . In aceasta perioada, orasul este animat de muzica, parade si Sardana, un dans specific catalan.
In Barcelona se sarbatoreste Ziua Mondiala a Cartii. Va considerati soarece de biblioteca? Atunci evenimentul acesta e pentru voi. Nu ratati nici “La dia de San Jordi”, un veritabil omagiu inchinat literarurii si iubirii.
Strazile Barcelonei sunt veritabie scene pentru artistii locului. De la cantareti pana la formatii de , toti sunt pasionati de ceea ce fac si gata oricand sa-si impartaseasca entuziasmul cu turistii care sa-i asculte.
Parc de la Ciutadella se afla pe locul unei vechi cetati militare. Privelistile de aici sunt minunate iar fantanile arteziene cu muzica dau nastere unei atmosfere de-a dreptul paradisiace.
Barcelona are multe de dezvaluit celor dispusi sa o descopere. Vizitati-o si, cu siguranta, va veti dori sa reveniti!

 

Sursa: Jumbo Travel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *