Plaje și soare

6 atracții pe care să nu le ratezi în Dubai (FOTO)

Ce putem vizita în Dubai?

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane aleg ca destinație de vacanță Dubai-ul.  Este adevărat că multă vreme reședința emiratului cu același nume a fost considerată o destinație de lux, foarte scumpă.  Însă, odată cu biletele de avion devenite accesibile, lucrurile s-au schimbat radical.  Companiile aeriene care oferă deseori discount-uri la cursele spre Dubai, mai ales dacă biletele sunt luate cu 2-3 luni înainte, sunt Fly Dubai și Wizz Air.

Dubai-ul este modern, ai impresia că ai făcut o vizită în viitor.  Arhitectura clădirilor din Dubai-ul nou este spectaculoasă. Stații de transport public cu aer condiționat, taxi-uri micuțe prin mall-uri și prin aeroport, foarte mulți bărbați în porturi populare de un alb imaculat, intrarea la metrou desprinsă dintr-un film SF, șosele imense, cu 6 benzi pe sens.

Top 6 atracții în Dubai

Reședința emiratului cu același nume are atâtea de oferit.  Dubai-ul nu este doar despre shopping și opulență.

Burj Khalifa și fântânile muzicale

Burk Khalifa ste simbolul Dubai-ului și cea mai înaltă clădire din lume.  Are o înălțime de 828 metri și nu mai puțin de 160 etaje. Lifturile circulă cu o viteză record de 64km/h sau 18m/s.  Între Dubai Mall și Burj Khalifa este un mic lac în care poți urmări …spectacolul apei care dansează.  Muzică, lumini și proiecții în zeci de culori și modele pe Burj Khalifa.  Nu rata spectacolele care încep în fiecare seară de la ora 18.  Show-rile durează cam 5 minute și au loc din jumătate în jumătate de oră.

Dubai Marina

Faleza SF, de-a lungul întregului port, cu zeci de zgârie nori, diferiți arhitectonic, restaurante, terase. Plimbarea seara este o adevărată feerie de sunete și lumini.  Totodată, poți admira și faimoasele yachturi.

Miracle Garden

Grădina din mijlocul deșertului.  V-ați putea închipui km întregi de flori, de miresme și culori?  Situată în Dubailand, Miracle Garden este deschisă de la mijlocul lunii noiembrie până la mijlocul lunii mai.   Este cea mai mare grădină din lume, cu nu mai puțin de 50000 de flori.

Orașul vechi Deira

La polul opus față de noul Dubai, se află orașul vechi Deira.  Cum era viața aici înainte de Dubai Mall, de hoteluri cu zeci de etaje?  O vizită aici este ca o întoarcere în timp.  Vei descoperi aici Bazarul de Aur, Bazarul de Condimente, de Parfumuri, etc.

Burj al Arab

Este al șaptelea cel mai înalt hotel din lume.  Are forma unei ambarcațiuni cu vele.  Are 5 stele și este așezat pe o insulă artificială, legat de țărm printr-un pod privat.

Global Village

Dacă vă spunem că puteți face un tur a 90 de țări doar în câteva ore?  Global Village este un parc tematic unde fiecare țară are propriul stand de unde puteți cumpăra produse specifice.  Așadar, veți descoperi în miniatură Statuia Libertății, Opera din Sydney, Turnul Eiffel, catedralele din Moscova și…mai multe într-un articol viitor.

Orice ai hotărî să vizitezi, vei pleca din Dubai cu sentimentul că mai ai ceva de descoperit și că trebuie să revii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *