Descoperim lumea

Animale salbatice in habitatul natural: Top 5 locatii pentru vacante greu de uitat

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a selectat cele mai interesante locuri in care putem calatori pentru a vedea animale salbatice traind in habitatul natural.

Tot mai multi turisti incearca sa evite experientele din timpul vacantelor in care animalele sunt tinute in captivitate iar organizarea tururilor ghidate de tip „safari” au devenit din ce in ce mai cunoscute. Oamenii constientizeaza acum ca cea mai buna educatie privind protejarea planetei are loc atunci cand experienta este autentica si impacteaza privitorul pentru un timp indelungat. Iar urmarirea unor pui de testoase care fac primii pasi sau a unei familii de elefanti care se relaxeaza sub soare nu poate fi prea usor de uitat.

  1. Churchill, Hudson Bay – Canada

Oraselul din regiunea Manitoba din partea de nord a Canadei este unul dintre putinele locuri in care pot fi urmariti ursii polari liberi, datorita tururilor in autovehiculele adaptate conditiilor de tundra. In timpul verii, norocosii care ajung aici pot observa balenele Beluga iar noptile de iarna obisnuiesc sa uimeasca turistii prin luminile aurorei boreale. Este departe de a fi un loc usor accesibil, dar efortul va fi pe deplin rasplatit, asa cum confirma atat de multi vizitatori care sustin financiar activitatile locale de turism responsabil pentru mult timp dupa experienta proprie.

  1. Insulele Galápagos – Ecuador

Charles Darwin a vizitat aceste meleaguri inaintea publicarii teoriei evolutioniste, dar impactul asupra vizitatorilor inca este unul puternic. Arhipelagul de insule vulcanice adaposteste sute de specii de animale si plante care se gasesc doar aici. Tortuga Bay este locul celebru in care testoasele depun ouale din care pot fi observati puii de testoasa care fac primul drum spre mare. Pe acelasi tarm se pot observa si iguanele marine sau pelicani, iar rechinii nu sunt foarte departe in larg.

  1. Coasta Ningaloo – Australia

Aflata in partea de vest a continentului indepartat, aceasta destinatie ofera ocazia rara de a inota alaturi de rechinii-balena (mult mai prietenosi decat transmite numele lor) si alte specii de pesti. Turistii care ajung aici obisnuiesc sa urmareasca si migratia balenelor cu cocoasa, intr-unul dintre numeroasele tururi cu elicopterul. Desigur, explorarea unei parti a recifului de corali care ii poarta numele – cu o lungime de 300 km – nu poate lipsi din programul vizitatorilor.

  1. Parcul National Serengeti – Tanzania

Probabil cel mai cunoscut loc in care pot fi vazute grupuri mari de animale in habitatul lor natural: aproximativ 2 milioane de antilope, girafe si zebre obisnuiesc sa migreze in diferite perioade ale anului. Facand parte din patrimoniul mondial UNESCO, acest parc gazduieste (printre altele) si cele cinci animale rare (”the big five”), lei, elefanti, rinoceri, bivoli sau leoparzi, fiind unul dintre putinele locuri din lume in care se pot gasi aceste specii impreuna.

  1. Parcul National Volcanoes – Rwanda

Muntii din acest parc national gazduiesc cele aproximativ 340 de gorile de munte din totalul estimat de 800 de exemplare la nivel mondial. Turistii care doresc sa viziteze familiile de gorile de munte o pot face doar insotiti de un ghid autorizat si au nevoie de un permis de vizitare. Se elibereaza 8 astfel de permise pentru fiecare zi iar interactiunea cu gorilele este limitata la o ora, pentru a proteja viata acestei specii pe cale de disparitie. Tot aici pot fi observate si maimute aurii (golden monkeys), elefanti de padure, bivoli si alte peste 300 de specii de pasari si mamifere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *