Descoperim lumea

Valencia – Capitala provinciei cu același nume

Valencia este orasul capitala al provinciei cu acelasi nume din Spania. Orasul are deschidere la Marea Mediterana, fiind si cel mai aglomerat port la aceasta mare, si al cincilea cel mai aglomerat port din Europa. 809.267 de oameni locuiesc in Valencia, lucru care face din oras al treilea ca marime din Spania.

Obiective turistice
Catedrala din Valencia
Pe strazile vechi din Valencia veti zari mirifica Catedrala a carei arhitectura este predominant gotica, dar combina si stilurile romanic si baroc. A fost construita pe perioada a doua secole, secolul XIII si XV.

Templul (El Templo)
El Templo este vechia biserica a Cavalerilor Templieri, care insa a fost reconstruita sub Ferdinand al VI-lea si Charles al III-lea. Cladirea are o parte gotica deosebita si este decorata cu coloane mari care imita palmierii.

Plaça de la Mare de Déu
Aceasta piata este faimoasa printre turisti si un loc popular printre locuitorii orasului. Acolo veti gasi Basilica of the Virgin si Fantana Turia. Imediat dupa se afla si Piata Reginei (Plaça de la Reina) in care se afla si Catedrala, alei de portocali si multe baruri si restaurante.

Oceanograful
Oceanograful din Valencia este cel mai mare acvariu din Europa. Locul a adunat numeroase varietati de specii din diferite medii acvatice, cum ar fi din Marea Mediterana, din ocean sau din regiunile polare.

Muzeul de Etnologie
Muzeul a fost deschis in 1982 pentru a educa atat locuitorii cat si vizitatorii in ceea ce priveste etnologia si antropologia pentru ca regiunea Valenciei este o regiune cu o cultura foarte diversa.

Cel mai important suvenir
Simtiti ritmul locurilor cumparand o pereche de castaniete (castañuelas), un instrument muzical specific spaniol care si-au primit numele datorita asemenarii cu castanele.

Cum se ajunge in port
Portul din Valencia se afla la o distanta destul de mare fata de centrul orasului. O calatorie cu un taxi va dura 15 minute si costa 10 euro. O varianta mai ieftina este reteaua de autobuze publice. Un bilet costa 1.5 euro, iar masinile merg din 15 in 15 minute. Insa, daca apelati la autobuz trebuie sa mergeti in jur de 200 de metri de la terminalul din port pentru a ajunge la autobuzul N° 4.

 

Sursa: Cruiseget

Sursa foto: Bruitengewoon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *