Munte și drumeții

Comorile de la Şugaş Băi – relaxare pentru întreaga familie!

Şugaş Băi este un loc minunat pentru a petrece câteva zile de vară, deoarece stațiunea, situată la doar 8 km de Sfântu Gheorghe, oferă o gamă largă de activități recreative pentru întreaga familie. Stațiunea este accesibilă nu doar prin trasee de drumeție, ci și printr-un drum modernizat, astfel că se poate ajunge cu bicicleta, mașina, autobuzul sau, din 12 august, şi cu trenulețul turistic. În ultimii ani, municipalitatea a refăcut infrastructura de agrement din Şugaş Băi, care este acum o oază pentru drumeți, pietoni, bicicliști, excursioniști și iubitori de apă minerală.

O stațiune de vacanță pentru noi toți

În ultimele decenii, Şugaş Băi a devenit o oază pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, situată la 8 km de oraș, în Munţii Baraoltului, la o altitudine de 747 metri. Este o stațiune populară printre locuitorii din zonă şi nu numai, care oferă vizitatorilor o vacanță relaxantă atât iarna, cât și vara. Cu numeroasele sale izvoare de apă minerală și o mofetă, staţiunea oferă şi remedii pentru multe afecțiuni.

Baia de gaz uscat cu dioxid de carbon, cunoscută în mod obișnuit sub numele de mofetă, de la poalele micii pârtii de schi şi construită în 1894, este utilizată pentru tratarea bolilor cardiovasculare. Descoperirea mofetei a fost o coincidență, deoarece căutarea inițială a comorilor a fost înlocuită de descoperirea dioxidului de carbon, un gaz medicinal sufocant.

Şugaş Băi este bogată şi în izvoare minerale, dintre care cele mai cunoscute sunt Izvorul Elisabeta, Izvorul Jenő (la baza micii pârtii de schi, în dreapta) și Izvorul „De ochi”. Puțină lume știe că Izvorul Elisabeta a fost numit după moartea reginei Elisabeta, în timp ce Izvorul Jenő omagiază memoria pictorului Gyárfás Jenő din Sfântu Gheorghe, care își avea reședința de vară pe dealul de deasupra izvorului. Apa sulfuroasă de la Izvorul „De ochi”, după cum sugerează și numele său, era folosită în medicina populară tradițională ca spălare și clătire pentru ameliorarea afecțiunilor legate de ochi.

Facilități în aer liber, în natură

Parcul de aventură din pădure, preferat de copii pentru distracţie, are 10 elemente cu diferite grade de dificultate. Facilitatea este deschisă copiilor începând cu vârsta de 6 ani și este deservită de profesioniști instruiți. Adulții cu un card Sepsi pot încerca parcul de aventură pentru 29 de lei pe oră, în timp ce cei cu un card de familie numeroasă îl pot încerca pentru 15 lei.

Peretele de escaladă în aer liber are 12 metri înălțime și 9 metri lățime, cu o suprafață de escaladă de aproximativ 250 de metri pătrați. Cele 16 trasee de dificultate variabilă sunt aranjate pe culori, cu peste 450 de prize, și pot fi folosite de copii începând cu vârsta de 6 ani. O urcare de 15 minute costă 8 lei cu cardul Sepsi și 4 lei cu cardul de familie numeroasă.

 

Biletul la terenul de minigolf cu 18 găuri de pe locul fostei grădini zoologice costă 16 lei cu un card Sepsi și 8 lei cu un card de familie numeroasă.

Parcul de aventură din pădure, terenul de minigolf și peretele de escaladă în aer liber sunt deschise zilnic între orele 11:00 și 19:00. Pentru a face o programare, sunați la 0745 395 753.

În plus, sunt disponibile reduceri pentru persoanele sub 18 ani și peste 60 de ani, indiferent dacă au sau nu un card Sepsi sau de familie numeroasă. Lista detaliată de prețuri este disponibilă pe www.rekreativ.club.

Terenul de tenis poate fi închiriat de la ora 11:00 până la ora 21:00, având disponibilă şi nocturnă, preţul fiind de 32 de lei, iar echipamentul costă 15 lei. Programările se pot face și sunând la numărul de mai sus.

 

În caz de vreme ploioasă, vă puteți relaxa în centrul de tratament și în Şugaş SPA

În caz de vreme ploioasă și rece, cei care doresc să se relaxeze sau să se revigoreze sunt aşteptaţi zilnic între orele 11:00 și 19:00 în centrul de tratament și în sălile de agrement, care au fost transformate din fostele izvoare termale. Primul oferă un pachet de patru tratamente: hidromasaj cu apă minerală, saună, masaj cu pietre de jad și reflexoterapie.

Tratamentele durează 30 de minute fiecare, iar prețul unui bilet standard este de 30 de lei, cu o reducere pentru studenți și pensionari de 25 de lei și 10 lei cu cardul de familie numeroasă.

În sălile de agrement există aparate electrice, mese de biliard, foosball și ping-pong pentru cei care vor să se relaxeze. Taxa de intrare pentru o oră este de 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru studenți și pensionari, 7 lei pentru adulți cu card de familie numeroasă și 5 lei pentru copii. Pentru a utiliza serviciile, trebuie să vă faceți rezervare în prealabil la numărul de telefon 0731 085 476.

Pentru a intra la Şugaş SPA, puteți face rezervări la la 0745 395 753, preţul cu cardul Sepsi fiind de 12 lei în timpul săptămânii (de marți până vineri), 16 lei în weekend, sau 6 lei, respectiv 8 lei cu cardul de familie numeroasă. Clădirea are piscine calde și reci, saune și băi de aburi pentru grupuri de până la 30 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *