Descoperim lumea

Sejur in Cipru, O destinatie ideala pentru Turism Social

O noua destinatie de top in cadrul programului nostru de turism social pentru toate varstele: Cipru. Te invitam sa te rasfeti timp de 8 zile in Larnaca, Ayia Napa, Limassol sau Protaras. Iti oferim servicii de calitate la preturi incredibil de mici. Citeste in continuare si te vei convinge singur.

Inconjurat de apele din estul Mediteranei, Cipru se afla in apropierea Turciei (la 65 de kilometri) si a Siriei (105 kilometri). Desi cartile de geografie descriu insula ca fiind situata in Orientul Mijlociu, influenta si trasaturile europene sunt incontestabile. Disputata indelung de Grecia si Turcia, Cipru se dezvaluie exploratorului cu tot ce are mai frumos: caracterul complex, plajele insorite, muntii si natura edenica, istoria bogata prezenta in vestigii impresionante.

Larnaca

Larnaca, oras aflat pe coasta de sud a Ciprului, este renumit mai ales pentru faleza pitoreasca strajuita de siruri de palmieri, pentru plajele presarate cu restaurante si taverne, dar si pentru plajele retrase, linistite, aflate in voia naturii. Larnaca te poarta intr-o placuta si interesanta calatorie in timp. Sub orasul modern se afla Kition, oras antic construit cu aproximativ 3000 de ani in urma. In timp au fost descoperite locuri antice sacre, vestigii din perioada tarzie a epocii de bronz si asezari ale fenicienilor. Una dintre atractiile pe care trebuie sa le vezi este Biserica Sfantul Lazar, construita in secolul al IX-lea ca sa adaposteasca mormantul acestuia. Se spune ca, dupa ce a fost inviat de Hristos, Lazar a venit in Cipru, unde a fost episcop vreme de 30 de ani. Muzeul Bizantin de aici, impreuna cu mormantul de marmura al lui Lazar, sunt doua importante puncte de atractie. Incantator este si cartierul turcesc, cu labirintul specific de stradute, case cipriote albe si atelierele localnicilor. Diversitatea istorica si litoralul fermecator transforma Larnaca in una dintre cele mai ispititoare si cuceritoare destinatii de pe tarmul Marii Mediterane.

Limassol

La adapostul muntilor Troodos se afla Limassol – principalul port al insulei, centrul industriei vinului si, nu in ultimul rand, Mecca turistilor dornici de distractie, petreceri si voie buna. Daca iti doresti o vacanta intr-o zona linistita, unde sa auzi numai ciripitul pasarilor si adierea vantului, Limassol nu este locul recomandat pentru tine. Atmosfera hedonista, muzica, cluburi si baruri pline de viata 24 de ore din 24 sunt ceea ce te asteapta aici. Cele mai bune vinuri rosii seci de pe insula sunt produse in Limassol si provin din vita de vie de pe coastele insorite ale Muntilor Troodos. Faimos este Commandaria, unul dintre cele mai vechi vinuri „botezate”. Commandaria poarta acelasi nume de peste 8 secole si era initial produs si exportat de Cavalerii Sfantului Ioan de Ierusalim din castelul Kolossi, care poate fi vazut si astazi la marginea orasului. Daca ai ajuns in Limassol si iti doresti totusi o pauza de la petreceri si distractie, la poalele muntilor Trodoos descoperi o alta fata a Ciprului: cea rurala, linistita, peste care timpul s-a oprit in loc cu secole in urma. Aici vei fi in al noualea cer si te vei bucura de tot ce are mai bun de oferit turismul rural, de-a lungul intregului an.

Ayia Napa

Incoronata cu titlul de ”Ibiza Ciprului”, Ayia Napa este in prezent oraselul petrecerilor. Inainte de 1794 era doar un satuc de pescari, cu cateva case si o bisericuta. Destinul sau s-a schimbat in momentul in care si-a inceput viata de resort turistic cautat de turisti pentru soare, plaje si, in primul rand, pentru atmosfera vibranta si petreceri. Capitala distractiei mai este vizitata de turisti tot timpul anului, datorita numarului mare de activitati pe care il ofera: sporturi nautice, plimbari pe plantatiile de citrice si maslini pentru iubitorii de natura, croaziere de-a lungul coastei si multe altele.

 

Sursa: Interra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *