La pas prin România

Cheile Rasnoavei, o frumusete de nedescris! (GALERIE FOTO)

In luna mai am hotarat sa iesim cu cativa prieteni in natura, mai exact sa mergem la Cheile Rasnoavei, undeva in partea de sud a masivului Postavaru. Zis si facut. De la Brasov se merge spre Cristian, apoi Rasnov. In total din Brasov pana la Cheile Rasnoavei faci undeva la jumatate de ora cu masina.Ajunsi acolo, te intampina o pajiste intinsa, si apoi muntii stancosi care isi fac loc printre paraiasele care serpuiesc zona. Trecand cu masina pe drumul ingust, serpuit din Cheile Rasnoavei, ai impresia ca maiestuosii munti sunt gata sa „cada” pe tine, daca nu esti atent.
Pe drumul principal, care este bine intretinut, desi este pietruit, primaria a amenajat mai multe foisoare, unde poti sta linistit la un gratar, indiferent de vremea de afara. Cu siguranta esti ferit de ploaie. Insa, in plin sezon, trebuie sa te trezesti de dimineata pentru a avea sansa sa gasesti un foisor liber. Foarte multi turisti campeaza in aceasta zona.
O frumsete deosebita! Sa admiri stancile parca asezate cu mana pe pajistele de sub munte este o adevarata bucurie pentru suflet. Zona este deosebita in primul rand prin combinatia de culori a padurii. Verdele crud, pur si simplu te face sa nu mai pleci din zona. Ai impresia ca un pictor s-a jucat cu toate nuantele de verde pe sevalet…
Aici, vara poti culege si fragi. Drept dovada, in luna mai, iarba era intesata de flori de fragi. Totusi, dupa romanescul gratar, ne-am adunat ustensilele si am plecat spre casa, cu regretul ca ziua nu tine mai mult, pentru a ne bucura de privelistea naturii. Oricum, ne-am simtit binecuvantati ca am descoperit acest colt de rai…O noua saptamana putea sa inceapa, noi eram cu bateriile incarcate!