Recomandare pentru vizitatori. Cinci locuri de neratat în Brașov!
Situat în inima Transilvaniei, Brașovul este un oraș cu o istorie bogată și peisaje pitorești, atrăgând mii de turiști anual. Dacă plănuiți să vizitați acest oraș fermecător, trebuie să știi de acest cinci locuri de neratat, pe care le puteți vizita într-o singură zi, luând orașul la pas.
Biserica Neagră
Edificiul, care a primit denumirea de Biserica Neagră după incendiul din 1689, este cel mai reprezentativ monument gotic din această parte a Europei, constituind un adevărat reper pentru Brașov.
Interiorul său adăpostește cea mai mare orgă mecanică din România și o colecție impresionantă de covoare orientale, oferind o privire fascinantă asupra istoriei și culturii locale.
Strada Sforii
Biserica „Sfântul Nicolae” a Șcheilor Brașovului
Biserica „Sfântul Nicolae” a Șcheilor Brașovului este una dintre cele mai vechi și mai importante biserici ortodoxe din Transilvania, cu o istorie bogată și o semnificație culturală și religioasă deosebită. Datând după tradiţie din secolul al XIII-lea, a constituit de-a lungul timpului centrul cel mai important pentru viaţa spirituală, culturală şi artistică a românilor din Ţara Bârsei.
Imaginea de astăzi a bisericii reprezintă rezultatul vastelor lucrări întreprinse în secolul al XVIII-lea din iniţiativa protopopului cronicar Radu Tempea II (1691-1742), când sunt construite naosul extins de plan triconc (1740) și cele două paraclise laterale – Buna Vestire pe nord (1733-1734) şi Înălţarea Domnului pe sud (1750-1752).
Prima Școală Românească
Alături de Biserica „Sfântul Nicolae” a Șcheilor Brașovului se află Prima Școală Românească, a cărei clădire din lemn a fost înlocuită cu o construcţie de piatră supraetajată în veacul al XVIII-lea, din ansamblu făcând totodată parte Casa Barac din secolul al XVIII-lea şi chiliile adosate zidului de incintă în prima parte a secolului al XIX-lea, în care funcţionează din anul 1961 un complex muzeal.
A fost una dintre primele instituții de învățământ în limba română din Transilvania, având un rol crucial în alfabetizarea și educația tinerilor români.