La pas prin România

Charlie Ottley: România poate deveni țara cea mai verde din Europa

Într-un interviu dat revistei OZB, Charlie Ottley, ambasadorul neoficial al României, a vorbit despre ceea ce l-a fermecat la țara noastră. Realizatorul celebrelor documentare ”Wild Carpathia”, ”Flavours of Romania” a ajuns prima dată în România in anul 2010. Ottley s-a arătat fermecat de pădurile mixte din țara noastră, de diversitatea culturală, de lipsa utilizării pesticidelor, dar și de moștenirea medievală care a rămas în foarte multe zone. Omul de televiziune speră că România nu va face aceeași greșeală pe care au făcut-o și alte țări când au început să taie pădurile. El este convins de faptul că turismul ar putea aduce și mai mulți bani la bugetul țării dacă s-ar conserva mai bine atât patrimoniul, dar și natura sălbatică.

Ciorba de pui, preferata lui Ottley

Charlie Ottley a spus că are 3 lucruri preferate în România: să se plimbe prin munții Carpați-Bucegi, ciorba de pui, ceaiul verde dimineața.

Scepticismul românilor când vine vorba de a primi ajutor din străinătate este de înțeles. Au fost de prea multe ori dezamăgiți de guverne, de mass media, de politicieni.  Nu s-au construit drumurile promise, nu s-au investit fonduri în spitale.

Cum va arăta România anilor 2030?

România ar putea fi cea mai verde țară din Europa peste 10 ani, cu o condiție: să învățăm să ne protejăm patrimoniul și să investim în continuare în ecoturism. Limitarea utilizării pesticidelor ar trebui să aibă un cadru legal, este de părere Ottley. Trebuie listate satele cu o moștenire istorică veritabilă și protejate anumite clădiri și locuințe. Trebuie îmbunătățit transportul feroviar de viteză între marile orașe pentru ca lumea să folosească mai puțin mașinile.  Împăduririle trebuie să fie o altă prioritate a statului român.

Un nou documentar despre România marca Charles Ottley

Urmează un nou documentar despre România numit ”Dunărea Sălbatică”.  Ottley își dorește ca filmul să fie gata exact de Ziua Națională a României din 2021, iar apoi să fie vizionat pe Netflix.

Charlie Ottley și-a achiziționat o proprietate în satul Șirnea din județul Brașov pe care o recondiționează.  Dorește să facă la fel cu mai multe case atât din satul brașovean, cât și din Toplița, pe care să le includă într-un circuit turistic folosind ghizi locali și promovând produsele din zonă.

Fraza preferată a lui Charles Ottley din limba română este ”Ce să fac!”.

Așadar, ce să facem, îi mulțumim lui Charles Ottley fiindcă a știut să descopere frumusețea României și vrea cu adevărat să ne promoveze peste hotare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *