Informații și ponturi

Răzvan Pascu: România nu se încadrează în propriul criteriu legat de izolarea la domiciliu

Cine mai rămâne 14 zile în autoizolare când se întoarce din străinătate?

Măsurile luate de Guvern în legătură cu izolarea la domiciliu la întoarcerea din alte țări au fost pe larg prezentate de consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu.  Acesta a făcut o remarcă foarte interesantă:România nu se încadrează în propriul criteriu legat de izolarea la domiciliu.

”Desi stim ca din 15 iunie nu vom mai intra in izolare la domiciliu cand ne intoarcem din anumite tari (!!!) si ca vor putea fi reluate zborurile spre/dinspre acele tari, inca INSP nu a publicat pana acum (12 iunie) lista cu tarile respective. Prin urmare romanii nu stiu ce sa faca, iar companiile aeriene nu stiu daca vor zbura sau nu de luni.

Am facut niste calcule si pe langa Bulgaria si Grecia, pare sa se incadreze si alte tari in criteriul cu 5 imbolnaviri pe zi la milionul de locuitori: Elvetia, Germania, Muntenegru, Cipru, Austria, Croatia, Norvegia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Islanda.

Cred ca va mai dura mult pana se va renunta la izolarea la domiciliu la returul in Romania din Suedia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Turcia, Egipt, Polonia.

Sunt pe drumul cel bun Franta, Albania, Danemarca, Serbia si Italia.

Mentionez inca o data ca aceasta NU este lista oficiala de tari, pentru ca nu a fost inca publicata de INSP, dar sunt calcule care se pot face verificand populatia totala a tarii si numarul de imbolnaviri din ultimele zile.

Romania nu se incadreaza in propriul criteriu.” a declarat Răzvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *