La pas prin Europa

Sibiul, inclus în lista celor mai sigure 20 de destinații turistice post-coronavirus din Europa

Sibiu, singurul oraș din România inclus în lista celor mai sigure 20 de destinații turistice post-coronavirus din Europa

Orașul Sibiu a fost inclus de către organizația European Best Destinations (EBD) în lista celor mai sigure 20 de destinații turistice post-coronavirus din Europa. Lista a fost preluată și de publicația internațională Forbes.

Sibiul este prezentat de publicația Forbes ca “un oraș frumos, istoric, din Transilvania, situat la nord-vest de București, capitala României”. Totodată, este descris ca o destinaţie turistică iubită atât de vizitatorii autohtoni, cât şi de cei străini, datorită culturii, istoriei, gastronomiei, dar și arhitecturii sale. Se precizează, de asemenea, faptul că România a avut mult mai puține cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, comparativ cu cele mai afectate țări europene.

Publicația Forbes notează și disticțiile pe care Sibiul le-a dobâdit de-a lungul timpului, cum ar fi, spre exemplu, titlul de “Capitală Europeană a Culturii” (2007) sau de “Regiune Gastronomică Europeană” (2019).