CazareLa pas prin Europa

Hilltop, o cazare de top în Halkidiki

“Atunci când călătoreşti este ca şi cum ai flirta cu viaţa. E ca şi cum ai spune „Aş rămâne aici să te iubesc, dar trebuie să cobor; am ajuns în staţie’” este un ciat din Lisa St. Aubin de Terán, care ne place foarte mult. Adevărul este că în ultimul an și jumătate, nu am avut timp să flirtăm prea mult cu viața. Pandemia ne-a făcut să prețuim și mai mult călătoriile. Prima destinație aleasă pentru vara aceasta a fost Grecia. După un drum de 12 ore cu mașina, pornind din Brașov, am ajuns în Hanioti, o mică stațiune de pe brațul Kassandra, peninsula Halkidiki.

Am fost cazați la hotelul de trei stele Hilltop. După cum sugerează chiar numele, unitatea de cazare se află situată pe un deal, totul fiind înconjurat de livezi de măslini, palmieri, pini. Să vă spunem cât de frumos se vedea mare de la înalțime? Majoritatea camerelor au vedere și la mare. Hotelul se află într-o zonă foarte liniștită. Așadar, dacă nu doriți să vă aflați în tumultul tavernelor și al magazinelor, Hilltop este o adevărată oază de relaxare.

 

Până la plajă se fac maxim 20 de minute, având de parcurs o distanță de 700 de metri. Există și plaje private, unde un șezlong cu umbrelă se închiriază de la 8 euro, dar și zone libere, unde poți sta direct pe nisip. Hanioti este o stațiune mică, dar pitorească. Și când vine vorba de mâncare, prețurile sunt mai mult decât accetabile la taverne. Un platou cu calamari, caracatiță și cartofi prăjiți costă 12 euro, iar nelipsitul suflaki costă 6 euro, supele pornesc de la 6 euro, pizza 6 euro. Faimosul frappe grecesc se poate lua din mers cu doar 1 euro.

Hotelul dispune de camere duble, dar și de camere de familie care au balcon privat cu vedere la mare, piscină şi la grădină. Fiecare are un uscător de păr şi TV prin satelit cu 2 canale de limbă engleză. Camerele au aer condiţionat , Wifi și mini-frigider.

Hilltop are două restaurante, unul în interior și unul la piscină, unde puteți savura un mic dejun delicios (stil bufet), dar și pizza, sandwich-uri, burgeri, salate.  De la micul dejun nu trebuie ratate plăcințelele cu feta și cu spanac. Există și un bar de unde puteți comanda cocktail-uri, bere, cafea, etc.

La hotel este disponibilă o parcare privată gratuită.

În cazul în care nu doriți să mergeți într-o zi la mare, piscina de la Hilltop te ajută să îți încarci bateriile. Cu  muzică ambientală și cu grădini în jur, înotul devine o binecuvântare pentru trup. Nici să lenevești pe un șezlong cu o carte în mână nu pare a fi o opțiune rea. Apa din piscină este schimbată foarte des, iar șezlongurile din jur sunt suficiente pentru a mulțumi toți turiștii.

Hanioti se află la 100 de km de Salonic, deci nu trebuie să ratați o plimbare acolo. Se fac croaziere de o zi și spre Muntele Athos sau pe brațele Kasandra și Sithonia. Marea azur îi urmărește pe turiști peste tot.

Dacă v-am făcut poftă de Grecia, nu mai stați pe gânduri și rezervați-vă câteva zile de răsfăț pe meleagurile elene!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *